Društvo

Zbog odrona u prekidu železnički saobraćaj između Zlatibora i Jablanice, zatrpana pruga

Komentari

Autor: Z. R.

10/12/2021

-

17:19

Zbog odrona u prekidu železnički saobraćaj između Zlatibora i Jablanice, zatrpana pruga
infrazs.rs - Copyright infrazs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice - Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije. U ovom javnom preduzeću kažu da prilikom odrona niko nije povređen, ali da je odron oštetio prugu i kontaktnu mrežu te da stručne službe ovog preduzeća rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi saobraćaj što pre ponovo proradio.

Ističu da posao otežava to što je ovaj deo pruge veoma nepristupačan, a za raščišćavanje odrona je neophodno angažovanje mehanizacije. Iz Infrastrukture železnice Sebije navode da je za putnike večernjih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija "Srbija Voz" organizovala autobuski prevoz na relaciji Užice - Prijepolje - Užice.

"Srbija Voz" je organizovao autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretni i za putnike putničkog voza koji je u 15.38 sati pošao iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica.

"Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja. Železnički saobraćaj između Beograda i Užica odvija se redovno i nesmetano", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija