Društvo

Sunčano i toplo vreme, tropske temperature u petak i subotu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/08/2022

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, a blagi porast temperature osetićemo već u ranim jutarnjim satima. Minimalna temperatura kretala se oko 17 stepeni, a maksimalna dnevna dostizaće 33, u Beogradu, lokalno u Vojvodini i na istoku Srbije.  U ostalim gradovima ostaje za stepen, dva svežije.

"Stabilna atmosferska situacija koja je uspostavljena iznad Evrope donosi nam mirno i vedro vreme. Slab vetar i dosta sunčanih perioda omogućavaju zagrevanje prizemnog sloja atmosfere, što u narednim danima donosi postepeno otopljenje. Najtopliji dani ove nedelje biće petak i subota, kada se lokalno očekuje i više od 35 stepeni", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će još danas na nebu iznad Srbije biti ponekog oblaka, koji će samo povremeno zaklanjati sunce. Vreme ostaje suvo, a blagi porast temperature osetićemo već u ranim jutarnjim satima. 

Drugu polovinu nedelje obeležiće vedro, sunčano i još toplije vreme. Maksimalna dnevna će u četvrtak biti do 34, dok će u petak i subotu lokalno biti i preko 35 stepeni. Tropsko vreme završava se u nedelju prilivom nešto svežije vazdušne mase sa severozapada Evrope.

"Trenutni prognostički modeli za kraj ove nedelje najavljuju naoblačenje, blaži pad temperature i kišu koja će povremeno padati sve do sredine naredne nedelje", zaključila je ona. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija