Društvo

Počeo najtopliji mesec u godini: Još danas i sutra promenljivo, a onda ponovo tropske temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/08/2022

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Početak je avgusta, jednog od najtoplijih meseci u godini. Iako smo juče imali nešto prijatniju dnevnu temperaturu, stabilizacija vremena koja nas očekuje u nedelji pred nama doneće novi talas veoma toplog vremena.

Još danas i sutra vreme će biti promenljivo oblačno. Smena sunca i oblaka omogućava da dnevna temperatura bude oko proseka, odnosno oko 30 stepeni, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Severozapadni vetar će i danas biti povremeno pojačan, a već od sutra sledi njegovo postepeno slabljenje.

I sutra se na nebu iznad naše zemlje zadržava nešto više oblaka. U brdsko - planinskim predelima u drugoj polovini dana biće uslova za slabe, kratkotrajne pljuskove, dok u ostalim predelima ostaje suvo.

Već sutra ujutro minimalna dnevna temperatura ponovo će biti oko 17 stepeni, a tokom dana, u Vojvodini i Timočkoj krajini se očekuje i preko 30. podeljka.

Od srede, pa sve do kraja nedelje vreme će biti pretežno sunčano i toplije. Slab vetar i dosta sunčanih perioda donose nam porast, kako jutarnje, tako i dnevne temperature, te će još u sredu maksimalna dnevna biti oko 32 stepena, a u četvrtak i petak lokalno će biti i preko 35.

Trenutni prognostički modeli za prvu nedelju avgusta najavljuju dosta sunca i veoma toplo vreme, sa temperaturom koja će krajem ove nedelje biti daleko iznad prosečnih vrednosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija