Društvo

Pljuskovi i vetar u naredna dva dana, smenjivaće se sunce i oblaci

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2022

-

08:22

Pljuskovi i vetar u naredna dva dana, smenjivaće se sunce i oblaci
Pljuskovi i vetar u naredna dva dana, smenjivaće se sunce i oblaci - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, uz manji pad temperature. Na severu i zapadu Srbije suvo sa dužim sunčanim intervalima. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode za nedelju i ponedeljak. 

"Danas i u prvoj polovini sledeće sedmice promenljivo oblačno uz posetepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom", navodi se na sajtu RHMZ i dodaje da se 8. i 9. avgusta lokano očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ujutru u Bačkoj, a od sredine dana u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i planinskim predelima kratkotrajno i jak, severni i severoistočni.

Najniža temperatura od 14 na jugu do 21 na severu zemlje, najviša od 30 do 34 stepena Celzijusa, saopštio je RHMZ.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz manji pad temperature. Najniža temperatura biće oko 21, najviša oko 32 stepena.

Uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u prvoj polovini sledeće sedmice promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Prvog dana naredne sedmice promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju obilne padavine i grad, a u zoni pljuska i jak vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša od 29 do 33 stepena.

Za utorak se prognozira promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju obilne padavine i grad, a u zoni pljuska i jak vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 19, najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U sredu promenljivo oblačno, na jugu i istoku mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 19, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni.

Od četvrtka uglavnom suvo i toplije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija