Društvo

Sunčano, popodne lokalno mogući pljuskovi - temperatura do 32 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/08/2022

-

07:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti toplo, sa malo više oblaka. Popodne su lokalno mogući pljuskovi. Minimalna temperatura kretala se jutros oko 20. podeljka, a tokom dana će u celoj zemlji biti više od 30 stepeni. U Vojvodini i do 33.

"Topla vazdušna masa koja je prethodnih nekoliko dana širom zapadne Evrope uzrokovala još jedan talas tropskih temperatura, postepeno se premešta prema Balkanskom poluostrvu. Tako smo već juče imali temperaturu preko 30 stepeni, a do petka nas očekuje dodatno otopljenje. Najtopliji dan ove nedelje biće četvrtak za kada se prognozira i do 38 stepeni", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će zapadni vetar koji se danas uspostavlja iznad naše zemlje doneti nešto vlažniji vazduh sa Jadrana.

"Zbog toga ćemo imati više oblaka, a lokalni pljuskovi mogući su u zapadnim i jugozapadnim predelima, kao i u centralnoj Srbiji. Na severu će biti promeljivo oblačno, ali suvo tokom celog dana. U Beogradu, u poslepodnevnim satima, u južnim delovima grada moguće su slabe i kratkotrajne padavine", navela je ona.

Tanjug/Rade Prelić

 

Minimalna temperatura kretala se oko 20. podeljka, a tokom dana će u celoj zemlji biti preko 30 stepeni. U Vojvodini i do 33.

"U sredu i četvrtak vreme će biti stabilno i toplije. Dosta sunčanih perioda i slab vetar, u kombinaciji sa vrelim Afričkim vazduhom u četvrtak će lokalno doneti i do 39 stepeni. U petak ipak dolazi do promene vremena. Prodor ciklona sa severozapada Evrope doneće nam naoblačenje, lokalne pljuskove i pad temperatura za oko pet stepeni", istakla je ona.

Oblaci, kiša i zahlađenje zahvatiće prvo severne i zapadne predele, dok na jugu ostaje pretežno sunčano i veoma toplo sve do subote. Dane vikenda obeležiće netabilno i nešto prijatnije vreme.

"Imaćemo smenu sunčanih i oblačnih perioda, ponegde i sa slabom kišom, a temperatura će biti oko proseka", zaključila je Gojković.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija