Društvo

Ciklon donosi pljuskove i zahlađenje: Temperatura pada, ali ne zadugo, toplotnim talasima još nije kraj

Komentari

Autor: Ljubica Gojković

12/08/2022

-

07:19

Ciklon donosi pljuskove i zahlađenje: Temperatura pada, ali ne zadugo, toplotnim talasima još nije kraj
Ciklon donosi pljuskove i zahlađenje: Temperatura pada, ali ne zadugo, toplotnim talasima još nije kraj - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Vedro i sunčano vreme tokom dana će zameniće oblaci koji stižu sa sa juga i jugozapada.U prvoj polovini dana vreme će biti pretežno sunčano, a kasnije dolazi do naoblačenja koje će kišu doneti prvo jugozapadnim i južnim predelima. Maksimalna dnevna temperatura će u severnim predelima dostizati 30. podeljak, dok na jugu ostaje oko 28 stepeni. 

"Naša zemlja danas dolazi pod uticaj ciklona na visini koji sa sobom donosi vlažnu i nešto svežiju vazdušnu masu. Mešanje toplog vazduha iz prizemnog sloja atmosfere sa hladnim vazduhom na visini uzrokuje burne atmosferske procese, te možemo očekivati formiranje i razvoj oblaka i lokalno nešto intenzivnije padavine", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ona je navela da će u prvoj polovini dana vreme biti pretežno sunčano, a kasnije dolazi do naoblačenje koje će kišu doneti prvo jugozapadnim i južnim predelima.

Temperatura u padu, kiša u većem delu zemlje

U Vojvodini i delovima centralne Srbije ostaje suvo sve do subote. Iako se očekuje nešto više oblaka, temperatura će u severnim predelima dostizati 30.podeljak, dok na jugu ostaje oko 28 stepeni.

"Do proširivanja padavinske zone na celu Srbiju dolazi u subotu, u ranim jutarnjima satima. Moguće su lokalne grmljavinske nepogode, a temperatura će biti u osetnijem padu. U subotu će tokom dana kiša povremeno padati u većem delu zemlje, a temperatura neće prelaziti 25 stepeni. U Vojvodini će biti promenljivo oblačno, a lokalno se očekuju slabe, kratkotrajne padavine", istakla je Gojković.

Tanjug/HINA/Miljenko Klepac

 

I drugi dan vikenda biće pretežno oblačan i kišovit, temperatura ostaje do 27 stepeni, a u kasnim večernjim satima dolazi do postepenog razvedravanja koje se nastavlja i u ponedeljak.

Ipak, nije kraj toplotnih talasa

Za početak sledeće nedelje prognozira se postepena stabilizacija i postepeno otopljenje, koje će nam u drugoj polovini sledeće nedelje doneti vrelih 38 stepeni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija