Društvo

Stiglo osveženje, na snazi dva upozorenja RHMZ: Oblačno i nestabilno tokom dana, ali i cele nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2022

-

08:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno i nestabilno vreme, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode. Jutarnja temperatura kretala se oko 20 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti 26 stepeni, osim na istoku i jugoistoku, gde se još danas očekuje i do 29 stepeni.

"Polje visokog vazdušnog pritiska koje se uspostavilo iznad severne Evrope, ka jugu potiskuje hladnu vazdušnu masu. To nam već danas donosi pad temperature, a nestabilnost koja je tokom noći donela grmljaviske nepogode severnim i centralnim predelima zadržava se sve do sutra. 
Kiša će povremeno padati tokom većeg dela dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tanjug/HINA/Miljenko Klepac

 

Ona je navela da se u severnijim predelima lokalno prognoziraju i nešto obilnije padavine, dok na jugoistoku i jugu zemlje ostaje promenljivo oblačno, ali suvo sve do poslepodnevnih sati. Minimalna temperatura kretala se oko 20. podeljka, a maksimalna dnevna biće oko 26, osim na istoku i jugoistoku, gde se još danas očekuje i do 29 stepeni.

Na snazi su dva upozrenja RHMZ za Srbiju i posebno Beograd.

"Danas lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar. U pojedinim delovima Beograda moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni plјuska", navodi se u upozorenjima.

"Jačanje severozapadnog vetra u sredu premestiće padavinsku zonu dalje ka južnim predelima, što će uzrokovati postepen prestanak padavina u Vojvodini. Kiša se u sredu očekuje južno od Save i Dunava, gde će maksimalna dnevna biti do 26 stepena, dok se na severu očekuje do 29.podeljka. U Beogradu do 27, uz postepeno razvedravanje tokom dana", navela je Gojković.

Za drugu polovinu nedelje prognozira se delimično razvedravanje, sa temperaturom između 25 i 30 stepeni.

Iako dolazi do prestanka padavina nestabilnost u jugoistočnim predelima ostaje, gde će sve do kraja nedelje biti uslova za slabe, lokalne padavine.

Pred nama je skoro sedam dana promenljivog, kišovitog i nešto svežijeg vremena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija