Društvo

Karl podneo ostavku na mesto gradskog sekretara za kulturu

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2022

-

11:08

Karl podneo ostavku na mesto gradskog sekretara za kulturu
Karl podneo ostavku na mesto gradskog sekretara za kulturu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ivan Karl, Sekretar za kulturu Grada Beograda podneo je ostavku na tu poziciju u gradskoj upravi, potvrdio je Karl Tanjugu.

"Ne ulazeći u razloge, ali poštujući zahtev za personalnim promenama koje sprovodi nova gradska uprava, juče sam podneo ostavku na mesto Sekretara za kulturu Grada Beograda, dve godine pre isteka mandata" rekao je Karl Tanjugu.

Karl je istovremeno podneo ostavke i na mesto predsednika odbora FEST-a, kao i člana odbora Sajma knjiga, Bemusa i Belefa.

"Iza mene su četiri godine izazovnog rada od kojih dve u vreme pandemije korone, kada je trebalo sačuvati ljude, očuvati resurse i održati sistem funkcionisanja ustanova kulture i svih manifestacija od značaja za glavni grad Srbije. Uspešno smo na nivou prethodne gradske uprave te zadatke obavili" kazao je Karl i dodao da će publika pamtiti predstave, filmove, izložbe, koncerte, festivale, programe.

Karl se zahvalio svim koleginicama i kolegama, u kako kaže "divnom timu Sekretarijata za kulturu na njihovom trudu i posvećenosti poslu, kao i svim rukovodiocima i zaposlenima u ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Beograd".

Ivan Karl (43), dugogodišnji urednik filmskog i serijskog programa RTS, filmski i TV kriticar, te selektor na mnogobrojnim filmskim festivalima, zvanično je postavljen za novog gradskog sekretara za kulturu u oktobru 2018. godine posle odlaska Ivone Jevtić.

Ivan Karl je inače član SDPS Rasima Ljajića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija