Društvo

Kišni oblaci otišli, vraća se letnja temperatura - danas do 32 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/08/2022

-

08:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Razvedravanje koje je juče zahvatilo našu zemlju nastavlja se i danas, što znači da ćemo imati više sunčanih perioda, a samim tim i otopljenje. Iako su se kišonosni oblaci premestili dalje ka jugu, zajedno sa ciklonom, nestabilnost se i dalje zadržava u brdsko - planinskim predelima naše zemlje, rekla je metorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Navodi da će u poslepodnevnim satima, u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, biti uslova za lokalne, kratkotrajne pljuskove.

"Sa više sunčanih perioda dolazi do porasta temperature, te će u najtoplijem delu dana u većini mesta biti oko 30 stepeni, a na krajnjem severu i istoku i do 32. Visoka vlažnost vazduha u kombinaciji sa toplim vremenom uzrokovaće da bude sparno, te se oprez preporučuje osobama sa srčanim tegobama, ali i meteoropatama", kaže Gojković.

Za vikend toplo, od ponedeljka opet kiša

I za vikenda će vreme biti nestabilno i toplo. U subotu ćemo imati smenu sunca i oblaka, povremeno se očekuju slabe, kratkotrajne padavine, uglavnom na jugozapadu zemlje, a temperatura će u celoj Srbiji prelaziti 30 stepeni.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Za nedelju i ponedeljak prognozira se novo naoblačenje koje će nam doneti dugotrajnije i intenzivnije padavine. 

"Takođe dolazi do priliva nešto svežije vazdušne mase, te će početkom sledeće nedelje temperatura biti u blažem padu. Maksimalna dnevna kretaće se oko proseka, dakle od 25 do 30 stepeni, a sa razvedravanjem koje počinje sredinom sledeće nedelje stiže i otopljenje", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija