Društvo

Ambasador Meksika u Srbiji: Povezuju nas istorijske borbe za teritorijalni integritet i suverenitet

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2022

-

22:55

Ambasador Meksika u Srbiji: Povezuju nas istorijske borbe za teritorijalni integritet i suverenitet
Ambasador Meksika u Srbiji: Povezuju nas istorijske borbe za teritorijalni integritet i suverenitet - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks kazao je da ta zemlja i Srbija ove godine slave 76 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i istakao da ove dve zemlje povezuju istorijske borbe za teritorijalni integritet i suverenitet, pre svega kada je reč o kosovskom pitanju.

"Povezanost Srbije i Meksika pored svih istorijskih i političkih veza se ogleda najviše u kulturi i kulturnoj razmeni koju imamo. Svima vama je poznato koliki su uspeh doživele meksičke telenovele u Srbiji, a upravo te telenovele su povezale ova dva naroda koji su prijateljski nastrojeni godinama i pokazuje sličnost koju delimo”, poručio je Feliks na otvaranju bijenala u Čačku.

U Domu kulture u Čačku večeras je otvoreno 5. Međunarodno bijenale grafike, a zemlja gost ove godine je Meksiko. Na bijenalu radove izlažu 24 meksička umetnika.

Ovogodišnje bijenale je najkompleksinje do sada, sa najviše sadržaja, među kojima su i radovi Gran prija prethodnog bijenala Viktora Manuela Ernandesa Kastilja.

Dobitnik ovogodišnjeg gran prija je umetnica Nina Kreis iz Brazila sa delom „A tree tale”, dok su pohvale publike dobili Zoran Miše iz Bugarske i njegovo delo „The truth, lets`s play”, Milan Krajnović iz BiH za „A sudden appearance” i Džonatan Mekfaden iz SAD-a za delo „Shamazing III”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija