Društvo

Konkurs Fonda za mlade talente: Stipendije za studije u inostranstvu najboljim akademcima

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

14:30

Konkurs Fonda za mlade talente: Stipendije za studije u inostranstvu najboljim akademcima
Studenti - Copyright Tanjug/AP/Laurent Gillieron

veličina teksta

Aa Aa

Fond za mlade talente raspisao je Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica EU, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2022/23. godinu.

Prijave na Konkurs moguće je podneti do 1. novembra. Uslov je da su kandidati državljani Srbije ili da imaju status izbeglice, da imaju prebivalište u Srbiji, odnosno boravište za osobe koje imaju status izbeglice, da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija.

Takođe, uslov je i da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku osnovnih akademskih studija, da nisu navršili 27 godina života za studente studija drugog stepena, odnosno 29 godina života za studente studija trećeg stepena do datuma raspisivanja konkursa.

Potrebno je da je kandidat najmanje jednu godinu osnovnih akademskih studija završio na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji, te da je u školskoj 2022/23. godini upisan na godinu studija drugog ili trećeg stepena na jednom od univerziteta zemalja članica EU, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) ili na jednom od vodećih svetskih univerziteta.

Studenti koji dobiju stipendiju imaju obavezu da rade u Srbiji najmanje pet godina po završetku studija/školovanja ili da u tom roku najmanje tri godine budu prijavljeni i evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, objavljeno je na sajtu Univerziteta u Kragujevcu.

Prijava sa konkursnom dokumentacijom predaje se na pisarnicu u Palati "Srbija" ili se šalje poštom (običnom poštom, pošiljkom sa potvrđenim uručenjem - "A" i "AA", post ekspres, kurirskom službom, dostavnom službom i sl.), s tim da je neophodno da prijava sa konkursnom dokumentacijom poslata poštom prispe na pisarnicu u Palati u roku za konkurisanje.

Blagovremena je i prijava sa konkursnom dokumentacijom koja je poslata preporučenom pošiljkom (sa oznakom "R" i brojem pošiljke) i koja je predata pošti u roku za konkurisanje (zaključno sa poslednjim danom roka za konkurisanje).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija