Društvo

Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2022

-

22:30

Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa u Srbiji
Tanjug/AP/Marijan Murat - Copyright Tanjug/AP/Marijan Murat

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa i očekuje se da će biti završena do kraja nedelje, posle čega će početi vakcinacija u domovima zdravlja.

U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi Paster, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", saopštio je Institut za javno zdravlje Batut.

Kako se navodi u saopštenju, vakcinacija protiv gripa i u ovoj sezoni 2022/2023. će se sprovoditi na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, koji su nadležni za sprovođenje imunizacije.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" podseća na značaj vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva.

Naročito ističu važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih koji pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija