Društvo

Za porodice iz neformalnih naselja na deponiji Vinča specijalni stanovni u vlasništu Grada Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2022

-

23:32

Za porodice iz neformalnih naselja na deponiji Vinča specijalni stanovni u vlasništu Grada Beograda
Za porodice iz neformalnih naselja na deponiji Vinča specijalni stanovni u vlasništu Grada Beograda - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije "Vinča" biće preseljena u socijalne stanove u vlasništvu Grada Beograda, odlučeno je na sednici gradskog parlamenta.

To je predviđeno dopunom odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije "Vinča", kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljanja sekundarnih sirovina na toj deponiji.

Domaćinstva će biti iseljena jer se nalaze na zemljištu planiranom za površine javnih namena - komunalne površine, zeleni pojas i zelene površine.

Ovom odlukom porodicama i licima koja su ostala bez izvora prihoda od sakupljanja sekundarnih sirovina na depiniji Vinča" omogućava se korišćenje stanova u vlasništvu Grada Beograda, po osnovu socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

Najvažniji deo odluke se odnosi na to da će se izgrađeni stanovi dodeljivati na korišćenje na period od pet godina bez obaveza plaćanja zakupnine, dok će komunalni troškovi biti podeljeni tako da Grad snosi troškove daljinskog grejanja, a domaćinstva ostale troškove u skladu sa planom preseljenja.

Komentari (0)

Srbija