Društvo

Poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: RTS

04/10/2022

-

16:21

Poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete u Kosovskoj Mitrovici
Poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete u Kosovskoj Mitrovici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici pozvao je brucoše iz centralne Srbije koji su položili prijemni ispit, a zbog prekomernog broja ne mogu da upišu fakultete na kojima su se prijavili, da to učine na nekom od fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, prenosi danas Radio-televizija Srbije.

Na sednici je rektorski kolegijum Univerziteta usvojio zaključak o priznavanju položenih prijemnih ispita na drugim univerzitetima u Srbiji kao uslovu za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od studijskih programa Univerziteta u Mitrovici, na kojima su ostala slobodna mesta na budžetu i samofinansiranju.

Ekonomski fakultet u Mitrovici, saopšteno je, ima 28 slobodnih mesta na budžetu. Poljoprivredni fakultet ima 64 slobodna mesta na budžetu, Filozofski fakultet 30 slobodnih mesta na budžetu i 139 mesta na samofinansiranju.

Pravni fakultet ima popunjena sva budžetska mesta, dok su ostala 93 mesta na samofinansiranju. Fakultet umetnosti ima tri slobodna budžetska mesta na likovnom odseku, a 12 slobodnih mesta na samofinansiranju.

Fakultet tehničkih nauka ima 60 slobodnih mesta na budžetu, a 50 slobodnih mesta na samofinansiranju. Učiteljski fakultet ima 25 slobodnih mesta na budžetu, 50 slobodnih mesta na samofinansiranju. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 56 slobodnih mesta.

Prirodno-matematički fakultet ima 45 slobodnih mesta na budžetu, dok je 20 slobodnih na samofinansiranju.

Medicinski fakultet je jedini koji nema slobodnih budžutskih mesta za nove studente. Jedno mesto je slobodno na stomatologiji na samofinansiranju i 30 slobodnih mesta na strukovnim studijama, takođe na samofinansiranju

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija