Društvo

Prijatni jesenji dani pred nama: Smena sunca i oblaka, temperatura i do 22 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2022

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Porast vazdušnog pritiska iznad naše zemlje doneo nam je više sunčanih perioda i otopljenje. Jutarnja temperatura kretala se od četiri stepena, na krajnjem jugu, pa do 12, koliko je izmereno u Beogradu.

Maksimalna dnevna će u većini mesta biti oko 22 stepena, u Beogradu na kratko i do 24. Zbog više sunčanih perioda i mirnog vremena činiće se da je toplije od izmerenih vrednosti.

Kako navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković, i u narednim danima na nebu iznad Srbije smenjivaće se sunce i oblaci, a zbog slabog vetra temperatura će biti u porastu.

U petak i za dane vikenda nastavlja se mirno i prijatno toplo vreme. Minimalna dnevna temperatura kretaće se oko 10 stepeni, ali će tokom dana lokalno biti i do 24.

"U petak i subotu na nebu iznad Srbije smenjivaće se sunce i oblaci. U nedelju dolazi do jačanja severozapadnog vetra, blažeg pada temperature, a imaćemo i nešto više oblaka. Prijatno toplo i suvo vreme zadržava se sve do sredine sledeće nedelje, za kada trenutni prognostički modeli najavljuju novo naoblačenje, pad temperature i slabe, kratkotrajne padavine. Pred nama je, dakle, pet prijatnih jesenjih dana koje maksimalno iskoristite za boravak u prirodi, jer već sledeće nedelje stižu novi kišonosni oblaci", rekla je Gojković.

Komentari (0)

Srbija