Društvo

I danas toplo sa temperaturom do 22 stepena, polovinom dana stižu oblaci i slaba kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2022

-

07:45

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro pet dana veoma toplog i sunčanog vremena, danas dolazi do promene pravca vetra na severozapadni, a samim tim i do promene vremenske situacije. U Srbiji jutro hladno, sa  temperaturom oko 5 stepeni u većini mesta, ali će tokom dana ipak biti toplo sa temperaturom oko 22.podeljka.

"Severozapadni vetar koji će tokom dana biti u pojačanju, prvo će nam doneti prolaznu oblačnost. Oblaci će do sredine dana zahvatiti Vojvodini i zapadnu Srbije, a poslepodne dolazi do premeštanja oblaka ka jugu, dok na severu možemo očekivati postepeno razvedravanje. U brdsko - planinskim predelima, u drugoj polovini dana, moguća je slaba, kratkotrajna kiša, dok u ostalim predelima ostaje promenljivo oblačno, ali suvo", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Navodi da je jutro bilo hladno, sa temperaturom oko 5 stepeni u većini mesta, ali će tokom dana ipak biti toplo sa temperaturom oko 22.podeljka.

"Zahlađenje koje nam donosi hladna vazdušna masa sa severa osetiće se već u četvrtak kada dnevna temperatura neće prelaziti 18 stepeni. Vreme će biti suvo i pretežno sunčano. U petak ponovo počinje da duva košava koja nam donosi toplu vazdušnu masu i otopljenje. Najhladnije jutro ove nedelje biće petak, kada će živa u termometru biti ispod 5 stepeni u celoj zemlji. Mraz se prognozira i za predele sa nižom nadmorskom visinom, te obavezno zaštitite biljke od promrzavanja", navela je Gojković.

Tokom dana će u petak biti malo ispod 20 stepeni, a dodatno otopljenje sledi već za vikend. Iako nam južni vetar donosi porast temperature, sa severa nam stižu oblaci koji će u subotu uveče doneti padavine severnim i zapadnim predelima. Kiša prestaje u nedelju, međutim oblaci i topla vazdušna masa ostaju i tokom sledeće nedelje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija