Društvo

Vetar nam donosi čistiji vazduh: Danas smena sunca i oblaka, a od sutra Miholjsko leto

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2022

-

08:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro pet dana oblačnog i tmurnog vremena, već danas dolazi do postepene stabilizacije vremena, prvo na severu, a sutra i u ostatku Srbije. Slab vetar promenljivog pravca zameniće umeren i pojačan jugoistočni, koji će košavskom području doneti nešto svežiju vazdušnu masu. Jutro je u većini mesta bilo relativno toplo, ali će tokom dana u istočnom, jugoistočnim i južnim predelima biti oko 18 stepeni, a na zapadu i severu i do 21.

"Vreme će još danas biti promenljivo. U Vojvodini sa smenom sunca i oblaka, a na jugu, u planinskim predelima - sa slabom, sipećom kišom", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Košava će raščistiti vazduh

Ona je navela da će košava duvati i za dane vikenda, ali jačanje anticiklona uzrokuje postepenu stabilizaciju vremena i razvedravanje. Zbog više sunčanih perioda doći će do zagrevanja tla i prizemnog sloja atmosfere, te već u nedelju možemo očekivati da maksimalna temperatura bude i do 24 stepena.

"Miholjsko leto se nastavlja sve do sredine naredne nedelje, za kada prognostički modeli najavljuju intenzivno zahlađenje i prolaznu oblačnost sa kišom. Maksimalno iskoristite vikend koji je pred nama za boravak u prirodi", navela je ona.

Jačanje vetra očistiće prizemni sloj atmosfere od zagađujućih materija, pa smo tako već ovog jutra imali znatno čistiji vazduh u većem delu Srbije, a slično ostaje i u narednim danima.

Preporuka za vas

Komentari (1)

LidijaBgd

14.10.2022 12:11

Dobro je mozemo malo da prodisemo kad izadjemo napolje.Meni nije problem u kuci imam fotokataliticki precisicvac vazduha,ali kad izadjem napolje odmah pocnem da kasljem,inace sam dugogodisnji asmaticar.

Srbija