Društvo

Smena sunca i oblaka, ponegde slaba kratkotrajna kiša, uskoro pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2022

-

07:44

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Blizina Đenovskog ciklona koji već nekoliko dana Italiji i Jadranskoj obali donosi intenzivne padavine utiče da vreme i u našoj zemlji bude promenljivo i nestabilno. To znači da ćemo i danas, tokom dana, imati smenu sunca i oblaka, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Ipak, južni i jugozapadni vetar donosi nam toplu vazdušnu masu, te će u najtoplijem delu dana lokalno biti i do 27 stepeni. Najtoplije danas u Beogradu i zapadnoj Srbiji, dok se u ostalim predelima zadržava za nekoliko stepeni svežije vreme.

"Što se vremenskih prilika za vikend tiče, u subotu, sve do večernjih sati, vreme će biti pretežno sunčano i toplo. Uveče dolazi do skretanja vetra na zapadni i severozapadni što nam donosi promenu vremena. Mešanje tople i hladne vazdušne mase iznad naše zemlje uzrokovaće formiranje i razvoj grmljavinskih nepogoda", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dodaje da se pljuskovi i grmljavina prognoziraju se za subotu uveče i to uglavnom za severne i južne predele, dok u centralnoj Srbiji ostaje suvo. Drugog dana vikenda vreme će biti pretežno sunčano, ali svežije, sa maksimalnom temperaturom oko 22 stepena.

Severni i severozapadni vetar je početkom sledeće nedelje u pojačanju, što nam donosi intenzivniji pad temperature. Tokom naredne nedelje vreme će biti promenljivo, ponegde sa slabom kišom, a temperatura neće prelaziti 20 stepeni.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija