Društvo

Pred nama najtopliji dan u ovoj nedelji: Temperatura do 25 stepeni, ali stiže naoblačenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/10/2022

-

08:34

Pred nama najtopliji dan u ovoj nedelji: Temperatura do 25 stepeni, ali stiže naoblačenje
Pred nama najtopliji dan u ovoj nedelji: Temperatura do 25 stepeni, ali stiže naoblačenje - Copyright Tanjug/Tara Radovanović, Vladimir Sporčić, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme sa temperaturom i do 25 stepeni. Poslepodne sledi naoblačenje, ali bez padavina. Meteorolozi kažu da je pred nama najtopliji dan u ovoj nedelji. I narednih dana toplo, sredinom naredne nedelje kiša i pad temperature.

"Polje visokog vazdušnog pritiska donosi nam stabilno vreme, koje se ogleda u mirnim i toplim danima. Pred nama je najtopliji dan ove nedelje. Tokom dana se u većini mesta prognozira oko 23 stepena, a na kratko će u Beogradu i Timočkoj krajini živa u termometru dostizati 25. podeljak", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U nedelju naoblačenje

Vreme će biti sa smenom sunca i oblaka, poslepodne sledi postepeno naoblačenje, ali bez padavina.

Ona navodi da u većem delu zemlje vetra danas skoro i da neće biti, međutim u košavskom području se sredinom dana očekuje umeren i povremeno pojačan jugoistočni vetar.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Košavu će već u nedelju zameniti severozapadno strujanje, koje nam donosi više oblaka, blaži pad temperature, a slabe, kratkotrajne padavine prognoziraju se samo za krajnji zapad naše zemlje.
Iako u nedelju dolazi do blažeg zahlađenja, maksimalna temperatura neće biti ispod 20 stepeni. U Vojvodini i Timočkoj krajini temperatura ostaje oko 24 stepena, dok će u centralnoj i južnoj Srbiji biti svežije", navela je ona.

U ponedeljak će još biti promenljivo oblačno i suvo, međutim u utorak uveče do naše zemlje stižu kišonosni oblaci. Trenutni prognostički modeli za sredinu sledeće nedelje najavljuju oblačno, kišovito i malo svežije vreme, ali se za drugu polovinu nedelje najavljuje nastavak Miholjskog leta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija