Društvo

Miholjsko leto se nastavlja, danas natprosečno toplo sa temperaturom do 28 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2022

-

07:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

I dalje se nalazimo pod uticajem anticiklona koji nam donosi stabilno, vedro i veoma toplo vreme. Jugozapadni vetar na visini donosi nam veoma toplu vazdušnu masu sa Mediterana koja će omogućiti da temperatura danas dostiže čak 28 stepeni. Današnji dan ujedno je i najtopliji dan ove nedelje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Iako na visini postoji jugozapadno strujanje, u prizemlju će duvati slab i umeren južni i jugoistočni vetar, koji će Timočkoj krajini doneti blaži pad temperature. U košavskom području i u Vojvodini, temperatura će se kretati oko 23 stepeni Celzijusa, ali će u centralnim predelima biti i do 28 stepeni. U Beogradu danas oko 25", kaže ona i dodaje da nakon jutarnje magle, do sredine dana dolazi do razvedravanja u celoj zemlji, te će vreme biti vedro i sunčano. 

Već sutra, kaže, dolazi do promene pravca vetra na severozapadni što će uzrokovati zahlađenje i prolazno naoblačenje, ali padavina ipak neće biti. 

"Zahlađenje će se osetiti u Vojvodini, gde će u najtoplijem delu dana biti oko 17 stepeni, dok veoma toplo ostaje u Timočkoj krajini sa temperaturom i do 28. Zahlađenje koje nam severozapadni vetar donosi osetiće se u četvrtak u celoj zemlji, kada će maksimalna dnevna biti oko i malo ispod 20 stepeni", kaže Gojković.

U petak dolazi do naoblačenja, međutim južni vetar će omogućiti da temperatura lokalno bude i do 26 stepeni. Trenutni prognostički modeli za vikend prognoziraju oblačno, kišovito i osetno hladnije vreme, a do tada uživajte u pravom Miholjskom letu.

Komentari (0)

Srbija