Društvo

Glasajte za Euronews.rs: Euronews Srbija ponovo u trci za najbolji regionalni informativni portal

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2022

-

10:00

Glasajte za Euronews.rs: Euronews Srbija ponovo u trci za najbolji regionalni informativni portal
Glasajte za Euronews.rs: Euronews Srbija ponovo u trci za najbolji regionalni informativni portal - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Portal Euronews.rs i ove godine je ušao u izbor  za najbolji regionalni online news portal u 2022. koji petu godinu za redom organizuje "Media daily", specijalizovani regionalni portal za medije i telekom industriju.

Tako se u svojoj drugoj godini rada portal Euronews.rs, drugi put našao među nominovima, i to u godini kada su organizatori smanjili broj kandidata sa 30 na 20 i odustali od pravila da broj nominovanih portala iz odrežene države bude srazmeran veličini države. Sama nominacija se smatra priznanjem za kvalitet i poštovanje novinarskih standarda.

Čitaoci će imati priliku za euronews.rs glasaju u okviru izbora za najbolji regionalni portal 2022. u periodu od 1.11 do 30.11.do 23.59  na portalu organizatora mediadaily.biz. 

Link na kojem možete da glasate je OVDE.

Ove godine nominovani su po jedan portal iz Crne Gore i Severne Makedonije, po četiri iz Slovenije i BiH i po pet iz Hrvatske i Srbije.

"Ocenjujući izvrsnost, kvalitet novinarstva i korisničkog iskustva ove godine biraćemo između 20 predselekcijski odabranih portala, što je 10 manje nego prethodnih godina. Razlog smanjenja broja portala u konkurenciji je primetan pad kvalitete portala u njihovom profesionalnom radu, pa smo takvima odlučili uskratiti mogućnost da uopšte udu u krug najboljih kako bismo ojačali konkurenciju. Rad news portala pratiće i ocenjivati naš stručni žiri, a deo bodova portali će dobiti i od publike tj. čitatelja“, navodi se u objašnjenju na Media Daily.

O priznanjima za najbolje odlučiće čitaoci portala (30 odsto) i međunarodni žiri (70 odsto).

Ove godine u žiriju su Lejta Turčilo, redovna profesorka na Odseku Komunikologija/Žurnalistika na FPN Univerziteta u Sarajevu; Marijan Jurenec, suosnivač naujuspešnije privatne TV stanice u Slovenije POP TV, Orce Kosotov, makedonski novinar; Milica Slijepčević, docent na Fakultetu za menadžment i na Fakultetu za digitalne umetnosti Unverziteta Metropoliten u Beogradu; Mato Brautovi, profesor na Odelu za komunikologiju Univerziteta u Dubrovniku, Saša Paparella, diplomirani politolog iz Zagreba, Olivera Sašek Radulović, novinarka iz Niša, Neven Đantić, glavni urednik portala Media Daily koji je i organizator ovogodišnjem takmičenja.

Svaki član žirija ocenjuje tri kategorije: originalnost i inovativnost stila pisanja te način opreme fotografija/video na portalu, vizualni izgled portala i prilagođenost korisnicima, i pridržavanje profesionalnih i etičkih novinarskih kodeksa. 

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a, koja emituje lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. Deo je šire Euronews mreže, koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.  

Portal euronews.rs, zajedno sa televizijom Euronews Srbija, informativni je kanal koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, koje Euronews porodica i njeni mediji promovišu svuda gde su prisutni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija