Društvo

Šapić: Pokušaćemo da plata vozača u GSP bude 100 hiljada dinara

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

12:34

Šapić: Pokušaćemo da plata vozača u GSP bude 100 hiljada dinara
Šapić: Pokušaćemo da plata vozača u GSP bude 100 hiljada dinara - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će sadašnja Gradska uprava nastojati da vozačima u Gradskom saobraćajnom preduzeću obezbedi što bolje plate da ne bi odlazili u inostranstvo.

"Mi smo već krenuli u tom pravcu da pokušamo da vrlo brzo plata vozača u GSP-u, sa toplim obrocima i raznoraznim beneficijama, bude oko 100.000 dinara što mislim da je u našim okolnostima plata koja je koliko-toliko dostojanstvena, da ne moraju da idu u inostranstvo", rekao je Šapić novinarima u Beogradu.

Šapić je rekao da je trenutno u GSP-u oko 2.600 vozača koji su u pogonu, tj. koji voze, a da bi još 500 trebalo da bude u rotaciji ukoliko dođe do nekih problema, ako neko ode na bolovanje...

"Mi u ovom momentu imamo 300, fali nam još 200, ali to trenutno ne ugrožava rad GSP-a", rekao je Šapić.

Odgovarajući na pitanje novinara o pisanjima medija o dolasku novih vozača iz Šri Lanke - kakve obuke će da prođu, da li imaju sve dozvole i šta je uzrok toga što uvozimo radnu snagu iz inostranstva, Šapić je rekao:

"Naravno da vozač prolazi sve neophodne kontrole i mora da ima ovlašćenje i dozvole da bi vozio, e sad da li dolazi iz Šri Lanke ne znam. Nemam informaciju da GSP ima nameru da angažuje bilo koga od stranih vozača, možda ako bude imao potrebe, ali to je uglavnom vezano za privatne prevoznike".

Komentari (0)

Srbija