Društvo

Nasilje u srednjoj školi u Vranju: Stariji učenik napao prvake i terao ih da šetaju nagi po učionici

Komentari

Autor: S. T.

10/11/2022

-

13:31

Nasilje u srednjoj školi u Vranju: Stariji učenik napao prvake i terao ih da šetaju nagi po učionici
Nasilje u srednjoj školi u Vranju: Stariji učenik napao prvake i terao ih da šetaju nagi po učionici - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

U Poljoprivredno- veterinarskoj školi "Stevan Sinđelić" u Vranju učenik četvrte godine tukao je, a zatim primorao da se skinu goli dvojicu učenika prvog razreda. Sve se dogodilo u učionici i sve je snimao mobilnim telefonom.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju za Euronews Srbija kažu da je slučaj prijavljen 9. novembra policiji u Vranju.

"Učenik četvrtog razreda zajedno sa još jednim maloletnim licem fizički je napao dva učenika prvog razreda i udarao ih rukama, nekoliko puta u predelu lica, a zatim tražio od oštećenih da spuste pantalone i donji veš i tako nagi šetaju po učionici, dok ih je on sa maloletnim licem snimao mobilnim telefonom", kažu u Tužilaštvu.

Dodaju da je naloženo prikupljanje potrebnih obaveštenja, da se obavi razgovor sa oštećenima, očevicima događaja, pribavi medicinska dokumentacija za oštećene i podnese krivična prijava protiv učenika četvrtog razreda zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje iz čl.137.st.1.KZ. 

O svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

U Poljoprivrednoj školi je za Euronews Srbija potvrđeno da se događaj desio. Kažu da je obaveštena policija, da je istraga u toku i dok se ne završi ne žele da daju izjave.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija