Društvo

Šesti "Smart City Festival" biće održan 17. novembra u Beogradu

Komentari

Autor: Promo

15/11/2022

-

21:41

Šesti "Smart City Festival" biće održan 17. novembra u Beogradu
Šesti "Smart City Festival" biće održan 17. novembra u Beogradu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Šesti "Smart City Festival", koji organizuje nemačka fondacija "Friedrich Naumann" uz podršku partnera, biće održan 17. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu sa početkom u 10h. Učešće na ovoj konferenciji je besplatno, a prijavu je moguće izvršiti registracijom na zvaničnom sajtu.

Teme o kojima će domaći i inostrani eksperti govoriti usmerene su na tektonske promene na globalnom nivou, koje su se reflektovale na gotovo sve društveno-političke sfere.

Prema rečima organizatora, događaji koji su radikalno izmenili redovne svetske tokove kreirali su atmosferu neizvesnosti, što stvara potrebu za uspostavljanjem bezbednijeg ambijenta, odnosno otpornije, mirnije i održivije budućnosti.

Promo

 

Zato će, kroz sveobuhvatnu diskusiju, biti predstavljena rešenja za kvalitetniji život i rad građana, donosioca odluka, kao i drugih zainteresovanih strana.

Glavni program festival će tematski biti podeljen na tri celine:

  • Reshaping Innovation – The Future of Regional Economic Development,
  • Reshaping Sustainability – Environmental Impact and Prosperity,
  • Reshaping Health – Smart solutions from companies that improve the lives of patients in Serbia.

Prepoznavši istaknutu potrebu za jačanjem saradnje u oblastima digitalizacije, inovacija i novih tehnologija "Smart City Festival" je podržalo i nemačko federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Promo

 

Po završetku programa, svim gostima konferencije biće izdati posebni sertifikati o učešću.

Detaljan program, kao i listu panlista moguće je pogledati OVDE, ili na zvaničnom sajtu www.festival.smartcity.education

 

Komentari (0)

Srbija