Društvo

U bazi "Jug" održana obuka Vojske Srbije za štabne dužnosti u mirovnim operacijama

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2022

-

21:55

U bazi "Jug" održana obuka Vojske Srbije za štabne dužnosti u mirovnim operacijama
U bazi "Jug" održana obuka Vojske Srbije za štabne dužnosti u mirovnim operacijama - Copyright Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U bazi „Jug“ kod Bujanovca prethodne tri nedelje je realizovan međunarodni kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i oružanih snaga iz osam stranih zemalja.

Organizator kursa je Centar za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije, a polaznici su se tokom tronedeljne obuke osposobljavali za rad na štabnim dužnostima u mirovnim operacijama u skladu sa procedurama i standardima Ujedinjenih nacija.

Program obuke je modelovan tako da obuhvata osnovne aspekte funkcionisanja integrisanih misija UN, upoznavanje sa procesom planiranja u vojnoj komponenti misije, štabnim funkcijama i procedurama, a značajan deo kursa bio je posvećen razmatranju iskustava iz učešća u aktuelnim mirovnim operacijama.

Centar za mirovne operacije je od 2015. godine sertifikovan za izvođenje ovog kursa po standardima i procedurama Ujedinjenih nacija. Veliko međunarodno interesovanje za učešće na kursu potvrda su kvaliteta obuke i priprema koje Vojska Srbije sprovodi za potrebe učešća u mirovnim operacijama.

Komentari (0)

Srbija