Društvo

„Beogradska zima” od 15. decembra do 15. januara na više lokacija u gradu, doček Nove godine ispred Skupštine

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2022

-

22:35

„Beogradska zima” od 15. decembra do 15. januara na više lokacija u gradu, doček Nove godine ispred Skupštine
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija „Beogradska zima” biti organizovana na više lokacija u prestonici, od 15. decembra do 15. januara, prenosi Beoinfo.

On je u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru „Beogradske zime” biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine.

Kazao je da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

"Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada Beograda. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličijim kategorijama stanovništva. Akcenat je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe i tradicionalno klizalište za decu, kao i Trg bajki u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe", kazao je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove godine klizalište i „Božićno seoce” nalaziti kod parka „Ušće” na Novom Beogradu, zbog lakšeg pristupa korisnika.

"Trg bajki će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom Ljubav i moda, a u duhu vremena koje je iza nas", naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

Takođe je najavio i besplatne koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom na više lokacija u prestonici.

"Sa Fondacijom Milan Mladenović dogovorili smo koncert posvećen EKV-u ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo", naveo je Nikodijević.

Kada je reč o koncertu za doček 31. decembra ispred  Narodne skupštine, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

"Prethodnih godina novogodišnji koncerti su bili posvećene gostima prestonice i starijoj publici, sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. „Beograd na vodi” će imati svoj program dočeka Nove godine, takođe u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda", najavio je Nikodijević.

Nikodijević je potvrdio da postoje problemi u funkcionisanju javnog gradsko prevoza, ali da oni postoje već nekoliko decenija i dodao da je gradonačelnik najavio reorganizaciju sistema naplate i samog funkcionisanja javnog prevoza o čemu se intezivno razgovara i traže rešenja. 

"Potrebno je obezbediti dovoljan broj autobusa na ulicama prestonice, njihovu bezbednost, kao i sam konfor korisnika. Već je desetak dana na ulicama Beograda 100 novih autobusa na gas, koji su doprineli boljem redu vožnje GSP-a. Ideja nam je da komuniciramo sa građanima i zajedno dođemo do najboljih rešenja",  naveo je Nikodijević.

Istakao je da Grad Beograd pregovora o nabavci novih vozila javnog prevoza.

"S obzirom na uvezenu energetsku krizu, borimo se na sve načine da održimo javni prevoz na zadovoljavajućem nivou, a da pritom ne povećavamo cene usluga", zaključio je predsednik Skupštine grada Beograda.

 

Komentari (0)

Srbija