Društvo

Kišovit dan pred nama sa maksimalnom temperaturom do 12 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2022

-

07:29

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kišonosni oblaci koji nam stižu sa Mediterana i danas nam donose oblačno, tmurno i kišovito vreme. I danas hladno sa maksimalnom temperaturom do 12 stepeni i to u južnim delovima zemlje, kaže meteorolškinja Euronews Srbije Ljubica Gojkovć.

Kako naovodi, padavinska zona zahvataće uglavnom zapadne i severne predele, dok u ostatku zemlje ostaje suvo, ali pretežno oblačno. 

"Hladno će i danas biti na krajnjem severu gde se u najtoplijem delu dana očekuje oko pet stepena, u Beogradu do devet, dok će u južnim predelima biti toplije, do 12 stepeni. Vetar će još danas biti slab i umeren promenljivog pravca, a od sutra dolazi do jačanja južnog strujanje, koje će u košavskom području dostizati olujnu jačinu", rekla je Gojković.

Kraj ove radne nedelje obeležiće vetrovito, kišovito, ali malo toplije vreme. Južni vetar nam donosi nešto topliju vazdušnu masu. U većini mesta očekuje se oko 12 stepeni, ali će vreme i dalje biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. 

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Jak vetar u kombinaciji sa padavina uzrokovaće dodatni osećaj hladnoće, te će se činiti da je hladnije od izmerenih vrednosti", dodaje Gojković. 

Ona dodaje da nam trenutni prognostički modeli za vikend najavljuju pojačan vetar i nešto intenzivnije padavine. Temperatura će još u subotu lokalno biti i do 15 stepeni, međutim već u nedelju dolazi do promene pravca vetra na severni što nam donosi pad temperature i za više od 10 stepeni. 

"U nedelju će tokom dana, na severu i zapadu, biti hladnije nego u jutarnjim satima, a očekuje se da kiša pređe u susnežicu i sneg i u nižim nadmorskim visinama", rekla je Gojović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija