Društvo

Danas suvo i pretežno sunčano, vetar slabi, ali novo zahlađenje već krajem nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/12/2022

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Jak vetar koji je juče, u košavskom području, dostizao brzinu i preko 70 km/h, danas je u postepenom slabljenju. Vetar će još danas na jugu Banata i u Pomoravlju biti pojačan, povremeno i jak, međutim u ostalim predelima duvaće umerenim intenzitetom iz pravca juga i jugoistoka.

Iako se juče činilo da je veoma hladno - oko nule, na jugu zemlje je zabeleženo i do 12 stepeni. Slično će biti i danas. Na zapadu i jugu zemlje očekuje se do 12 stepeni, dok će u Timočkoj krajini i u Pomoravlju biti osetno hladnije, oko 6, navodi meteorololog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Vreme danas - pretežno sunčano. Na istoku i jugoistoku umereno do potpuno oblačno, ali suvo tokom celog dana.

Novo naoblačenje sa kišom stiže nam već sutra i to sa severozapada. Iako nam kišonosni oblaci stižu sa severa Evrope osetnijeg zahlađenja neće biti. Tempratura će samo u Vojvodini i Timočkoj krajini biti  ispod 10 stepeni, dok se u ostalim predelim očekuje oko 12.

Kišonosna zona će se u utorak postepeno premeštati ka južnim predelima. Od sutra pa sve do petka vreme će biti oblačno i kišovito, a zbog južnog vetra temperatura će se kretati oko 10 stepeni, što je malo iznad proseka.

Trenutni pognostički modeli nov nalet olujnog vetra najavljuju za petak, a već od subote počinje da duva severac što će nam doneti osetniji pad temperature.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija