Društvo

Protest građana u Kragujevcu zbog nesreće u kojoj je povređena devojčica: Traže postavljanje adekvatne signalizacije

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2022

-

16:21

Protest građana u Kragujevcu zbog nesreće u kojoj je povređena devojčica: Traže postavljanje adekvatne signalizacije
Tanjug/Nataša Lazarevič - Copyright Tanjug/Nataša Lazarevič

veličina teksta

Aa Aa

U Kragujevcu je danas održan protestni skup građana zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena devojčica (13) iz tog grada. 

Ona je primljena u UKC Kragujevac sa teškim povredama glave i grudnog koša, nakon čega je operisana i trenutno je u Intenzivnoj nezi u veštačkoj komi, u teškom stanju.

Drugari nastradale devojčice, njihovi roditelji, treneri i ostali građani danas su više od pola sata prelazili pešački prelaz na kome se dogodila nesreća. Ovim potezom želeli su da skrenu pažnju nadležih da se problem u ovom delu grada hitno reši postavljanjem odgovarajuće saobraćajne signalizacije. 

Prema rečima Maje Jović, čija je ćerka drugarica povređene devojčice, ovo mesto je postalo crna tačka jer vozači često ne poštuju propise.

"Okupili smo se danas ovde da pružimo podršku devojčici i njenim roditeljima u ovom teškom trenutku. Želimo da Nikolina što pre ozdravi i da izađe iz kome. Ona je u ovom trenutku jako loše. Gradu Kragujevcu, saobraćajnoj policiji i javno komunalnim preduzećima želimo da poručimo da hitno nešto urade na ovom potezu. Jer je Bulevar kraljice Marije inače tranzitni put za Kraljevo i Čačak zaista postao opasan za sve pešake. Ovde je i nedovoljno osvetljeno uveče, vozači voze prebrzo, skoro niko ne staje na ovom pešačkom prelazu", rekla je majka drugarice povrđene devojčice.

Tanjug/Nataša Lazarevič

 

Na poziv odbojkaškog kluba, u kome je do nedavno trenirala povređena devojčica, okupili su se treneri i deca iz ostalih klubova, kako bi pružili podršku i pokrenuli inicijativu da se reši problem u ovom delu grada, naročito jer se u neposrednoj blizini nalazi i osnovna škola.

Slučaj devojčice koju je u sredu udario auto samo je jedan u nizu na ovom potezu. 
Građani koji su se okupili danas traže od nadležnih da se problem reši postavljanjem semafora jer smatraju da je to jedini način da pešaci budu bezbedni. 

Kako su najavili, na ovom mestu okupljaće se svake subote u isto vreme, sve dok problem ne bude rešen.

Komentari (0)

Srbija