Društvo

Prvi dan zime donosi toplije vreme, ali do kada: Meteorolozi najavljuju sunčani talas sa temperaturama iznad proseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/12/2022

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Zima kalendarski počinje danas u 22 h i 36 min. Danas je najkraći dan u godini i trajaće samo 8 sati i 47 minuta. Nakon zimske kratkodnevnice dani postaju sve duži, sve do prvog dana leta, navodi meteorolog Ljubica Gojković

Što se vremenskih prilika tiče, danas na visini počinje da duva jugozapadni vetar koji nam donosi toplu vazdušnu masu sa Mediterana i porast temperature. Tako će u najtoplijem delu dana, u zapadnim i centralnim predelima lokalno biti do 8, dok hladno ostaje na istoku, sa temperaturom oko 3 stepena.

Vreme ostaje vedro i sunčano, sa slabim vetrom promenljivog pravca.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Prve dane zime obeležiće nešto toplije vreme, sa ponekim prolaznim oblakom. Temperatura je do kraja nedelje u postepenom porastu te će u četvrtak biti do 9, a već u petak i do 13 stepeni.

U četvrtak ćemo imati prolazno naoblačenje, u petak ponovo vedro, a u subotu uveče severne i zapadne predele zahvatiće nova oblačnost koja će lokalno doneti slabu i kratkotrajnu kišu. Toplija vazdušna masa za vikend nam donosi temperaturu od 8 do 13 stepeni, a vreme će i početkom sledeće nedelje biti sa dosta sunca i temperaturom iznad proseka u celoj zemlji.

Oprez u vožnji zbog moguće magle na pojedinim deonicama

Prema informacijama Puteva Srbije, zbog pojave magle jutros je moguća smanjena vidljivost na pojedinim putnim deonicama. Na auto-putu E-75, u zoni tunela Manajle, zbog pojave magle smanjena vidlјivost, kao i kod petlje Bujanovac Jug - GP Preševo, gde je zbog magle vidlјivost smanjena na 100 metara.

profimedia

 

Kako je navedeno u saopštenju, na istom auto-putu kod tunela Manajle - petlјa Vranje zbog pojave magle vidlјivost smanjena na 50 metara. Na teritoriji Bačke, na pojedinim putnim pravcima magla smanjuje vidlјivost na 50 metara.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da zbog magle prilagode brzinu kretanja.

Komentari (0)

Srbija