Društvo

Beba ostavljena na ulici u Kragujevcu: Prolaznik pronašao dete na trotoaru u dečjim kolicima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2023

-

12:05

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U kragujevačkom naselju Bubanj prolaznici su noćas na ulici pronašli ostavljenu bebu. Dete je bilo na trotoaru u kolicima.

Odmah su alarmirani Hitna pomoć, centar za socijalni rad, Tužilaštvo i policiju. Ekipa Hitne pomoći zbrinula je bebu na licu mesta, a zatim je dete prebačeno u KC Kragujevac. Beba je pronađena u Zmaj Jovinoj ulici oko tri sata iza ponoći. Kako je potvrđeno za RTS u policiji reč je o devojčici staroj godinu dana. 

"U toku noći 10. januara 2023. godine, dežurni tim lekara Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac primio na pregled napuštenu bebu. Detaljnim pregledom i dijagnostikom utvrđeno je da je dete u dobrom zdravstvenom stanju. U međuvremenu, kontaktiran je kragujevački Centar za socijalni rad, čija ekipa je odmah došla na Кliniku za pedijatriju i preuzela dete", navodi se u saopštenju UKC Kragujevac.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u ovom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Iz Centra "Solidarnost" su saopštili da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja. Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta.

Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku deteta, koja je navodno ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

Komentari (0)

Srbija