Društvo

Korona presek: Još šest osoba preminulo od posledica infekcije

Komentari

Autor: Euronews Sebija

13/01/2023

-

18:04

Korona presek: Još šest osoba preminulo od posledica infekcije
Korona presek: Još šest osoba preminulo od posledica infekcije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 914 obolelih od 9.867 testiranih na koronavirus. Od posledica infekcije preminulo je šest osoba, saošteno je na sajtu covid19.rs. Hospitalizovane su 304 osobe, a 20 ih je na respiratorima.

 

 

U prethodna 24 sata registrovan je 1.021 zaraženi koronavirusom među 11.427 testiranih osoba. Od posledica kovida preminulo je još sedam obolelih. Na bolničkom lečenju su bila 273 pacijenta, od kojih je 21 na respiratoru.

Aktuelni soj korona virusa koji "vlada" u Srbiji je i dalje varijanta omikron soja, rekao je danas epidemiolog Milanko Šekler i naveo da su kao i do sada u najvećem riziku od zaraze i težih oblika infekcije nevakcinisani, stariji, kao i hronični bolesnici.

Omikron je u startu bio mnogo manje smrtonosan od delta soja koji je dominirao na početku pandemije, rekao je Šekler za Tanjug i istakao da je došlo do širenja omikrona na mnogo podsojeva.

Rekao je da nemir i paniku izazivaju "rogobatni" nazivi koji se daju novim vaijantama omikrona, ali da je reč o već poznatom obliku virusa na koga vakcina deluje.

Ovaj sada aktuelni soj koji vlada je i dalje jedna od varijanti omikrona, koji je različito nazivan.

"Za jednu liniju omikrona pokušava da se napravi neka drama potpuno neosnovano", objasnio je Šekler.

 

Komentari (0)

Srbija