Društvo

Vreme promenljivo i kišovito, ali toplo: Zahlađenje od petka, uz mogući sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2023

-

07:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prodor intenzivnog ciklona sa Atlantika dublje u kontinent donosi nam nestabilno, promenljivo i kišovito vreme, koje će se zadržati tokom većeg dela nedelje koja je pred nama.

Već u prepodnevnim satima došlo je do naoblačenja u celoj zemlji, dok kiša počinje da pada sredinom dana, prvo na severu, a kasnije i u centralnim predelima, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Na jugoistoku ostaje suvo i oblačno sve do večernjih sati. Na Kopaoniku i planinama zapadne Srbije provejavaće slab sneg.

Iako će vreme biti oblačno i kišovito, intenzivnijeg zahlađenja neće biti, te će se maksimalna dnevna kretati od 6 u Negotinu, pa do 12 u Loznici. U Beogradu do 10 stepeni. 

Južni i jugoistočni vetar danas je u pojačanju, te će na jugu Banata dostizati olujnu jačinu, dok će na planinama duvati jak jugozapadni vetar.

Slično vreme zadržava se i narednih dana uz postepen porast temperature. Južni vetar nam donosi toplo, ali nestabilno vreme, što znači da su pred nama promenljivi, ali veoma topli dani, sa temperaturom i do 17 stepeni.

U utorak i sredu slaba kiša će lokalno padati u obliku pljuskova.  Temperatura će sutra biti do 14, a u sredu i do 16 stepeni.

Druga polovina nedelje donosi nam zahlađenje, a pad temperature koji se prognozira za petak biće i za više od 10 stepeni, što će uzrokovati da i u nižim predelima padaju susnežica i sneg.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija