Društvo

Čeka nas oblačno ali suvo vreme: Maksimalna temperatura do sedam stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/01/2023

-

07:16

Čeka nas oblačno ali suvo vreme: Maksimalna temperatura do sedam stepeni
Kalemegdan - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, sa slabim vetrom, ali uglavnom suvo. Samo će na severu zemlje i istočnim predelima povremeno padati slaba kiša, dok će na planinama ponegde provejavati sneg. Minimalna temperatura biće - 5, maksimalna do 7 stepeni.

"Nakon prolaska ciklona preko Balkanskog poluostrva danas dolazi do privremenog porasta vazdušnog pritiska i potpunog prestanka padavina. To znači da će vreme do kraja dana biti oblačno, sa slabim vetrom, ali uglavnom suvo. Samo će u Vojvodini i istočnim predelima povremeno padati slaba sipeća kiša, dok će na planinama ponegde provejavati sneg", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da je u ranim jutarnjim satima, u dolinama i kotlinama bilo magle, koja će se lokalno zadržati i veći deo prepodneva. Minimalna temperatura kretala se od - 5 stepeni na Kopaoniku, pa do 5 stepeni u Beogradu.

"Tokom dana neće biti osetnijeg otopljenja i temperatura će biti slična jučerašnjoj, dakle od 4 do 7 stepeni, koliko se očekuje u Vojvodini", navela je Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Kraj ove nedelje obeležiće promenljivo vreme sa temperaturom oko proseka. U petak ostaje promenljivo oblačno, sa nekoliko sunčanih perioda i temperaturom do 10 stepeni. U noći između petka i subote sa severozapada nam stiže novo prolazno naoblačenje, koje će kišu prvo doneti Vojvodini, a u subotu tokom dana padavinska zona će se premeštati ka jugoistoku, gde će brdsko - planinskim predelima doneti susnežicu i sneg.

Sve do kraja ove nedelje temperatura će se kretati oko 9 stepeni, dok se za narednu nedelju prognozira priliv nešto toplije vazdušne mase i temperatura iznad proseka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija