Društvo

Nova godina uz prolećne temperature: U Srbiji i do 20 stepeni - do kad će trajati topli talas

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/12/2022

-

08:19

Nova godina uz prolećne temperature: U Srbiji i do 20 stepeni - do kad će trajati topli talas
Park - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Novogodišnji vikend obeležiće pretežno sunčano, suvo i veoma toplo vreme. Topla vazdušna masa sa Mediterana donosi Srbiji otopljenje i temperaturu i do 20 stepeni.

U toku dana smenjivaće se sunce i oblaci, a temperatura će u najtoplijem delu dana biti u intervalu od 10 stepeni na jugu, pa do 20 na zapadu zemlje.

"U Beogradu i centralnim predelima očekuje se oko 17 stepeni. Slab južni i jugozapadni vetar omogućava da subjektivni osećaj bude kao da je toplije od izmerenih vrednosti", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će se u novogodišnjoj noći temperatura kretati od 4 stepena na jugu zemlje, pa do 9 na severu. Drugog dana vikenda vreme ostaje stabilno, a otopljenje će se osetiti i u Timočkoj krajini. U najtoplijem delu dana u većini mesta biće iznad 15 stepeni, lokalno i do 18 stepeni.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Prvi dani nove godine ostaju stabilni i topli. Temperatura će se u ponedeljak i utorak kretati od 10 do 17 stepeni. Vreme sve do srede ostaje suvo, ali promenljivo oblačno", istakla je ona.

U sredu počinje da duva severozapadni vetar što znači i promenu vremena. Sa severnim vetrom imaćemo priliv hladne vazdušne mase, ali i prolazno naoblačenje sa kišom. Temperatura će u sredu i četvrtak biti malo ispod 10 stepeni, a već od četvrtak sledi razvedravanje i blaži porast temperature. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija