Društvo

Vedro i sunčano, ali veoma hladno vreme: Sutra i kalendarski stiže zima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/12/2022

-

07:25

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti vedro i sunčano, ali veoma hladno vreme. Jutarnja temperatura biće oko - 6 stepeni, dok će najviša dnevna u pojedinim delovima zemlje biti oko 7 stepeni.

"Intenzivno polje visokog vazdušnog pritiska donosi nam veoma stabilno vreme, što znači da je pred nama sunčana, suva i relativno topla nedelja. Vreme će i danas u celoj zemlji biti vedro i sunčano, ali hladno jer postoji stalni priliv hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da je jutro u Srbiji bilo veoma hladno u južnim predelima, gde je lokalno zabeleženo i do -6 stepeni. Blaži porast maksimalne temperature prognozira za zapadne i centralne predele, gde će lokalno biti i do 7 stepeni.

"Najhladnije ostaje u Timočkoj krajini gde temperatura neće prelaziti 2. podeljak. Vetar će samo u košavskom području biti jak do olujni jugoistočni, dok će u ostalim predelima biti slab i umeren, promenljivog pravca", istakla je ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Sutra uveče počinje najhladnije godišnje doba, a prve dane zime obeležiće temperatura iznad proseka i dosta sunčanih perioda.

"U sredu dolazi do slabljenja vetra i blažeg porasta temperature, te će do petka temperatura biti malo ispod 10, a za vikend i do 12 stepeni. Za četvrtak se prognozira prolazno naoblačenje, ali bez kiše, dok će u subotu ipak biti uslova za kratkotrajne i lokalne padavine. Iako će tokom dana biti relativno toplo i sunčano jutra ipak ostaju hladna i maglovita", navela je Gojković.

U narednih sedam dana u većem delu malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, suvo i stabilno vreme uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja se po pojedinim kotlinama može zadržavati duže tokom dana.

U petak i za vikend na severu i zapadu Srbije ponegde slaba kratkotrajna kiša. Temperatura u manjem porastu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija