Društvo

Zima stigla samo kalendarski: Suvo, sunčano i veoma toplo vreme, temperatura do 15 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/12/2022

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Zima je uveliko počela kalendarski, ali vremenske prilike ipak podsećaju na topliji deo godine. Vreme će u Srbiji biti pretežno sunčano, suvo i veoma toplo, maksimalna dnevna temperatura u pojedinim delovima zemlje biće oko 15 stepeni.

Polje visokog vazdušnog pritiska koje je juče Srbiji  donelo veoma toplo i sunčano vreme, postepeno slabi, te danas, u poslepodnevnim satima dolazi do naoblačenja sa severa.

"Dakle, vreme danas - pretežno sunčano, suvo i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura će u zapadnim predelima i Beogradu prelaziti 15, dok će na istoku i jugu ipak biti ispod 10 stepeni", kaže meteorološkinja Ljubica Gojković.

Ona je navela da je vetar još danas slab i umeren južni i jugozapadni, a već sutra sa promenom pravca vetra na zapadni i severozapadni počeće da pada kiša, koja će kasnije tokom dana zahvatiti i južne predele Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Zapadni i severozapadni vetar sutra će Vojvodini, već u jutarnjima satima doneti padavine, ali i pad temperature. Pod uticajem vetra padavinska zona se tokom dana premešta ka južnim predelima. Maksimalna temperatura sutra kretaće se oko 10 stepeni, a najtoplije će biti na jugu zemlje", naglasila je Gojković.

Hladna vazdušna masa zadržaće se do četvrtka, kada ponovo počinje da duva južni vetar koji će krajem ove nedelje doneti intenzivno otopljenje i temperaturu i do 17 stepeni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija