Društvo

Stiglo zahlađenje: Tmurno vreme sa padavinama, na planinama se očekuje sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2023

-

07:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas vreme biti oblačno, tmurno i sa padavinama. Živa u termometru kretaće se od 6 do 9 stepeni. Jak i olujni vetar južnih pravaca danas će zameniti severozapadno strujanje koje Srbiji donosi zahlađenje i za više od 5 stepeni u odnosu na jučerašnje vrednosti.

"Severozapadni vetar takođe će biti jakog i olujnog intenziteta, što će uzrokovati i dodatni efekat hladnoće. Temperatura se tokom dana neće bitnije razlikovati od jutarnjih vrednosti. U pojedinim gradovima centralne Srbije biće čak i hladnije nego u jutarnjim satima. Živa u termometru kretaće se od 6 do 9 stepeni, a vreme će biti oblačno, tmurno i sa padavinama", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da se veći deo Balkanskog poluostrva danas nalazi u samom centru ciklona, što znači da će padavine biti dugotrajne, slabog i umerenog intenziteta. Zbog zahlađenja koje nam stiže sa severnim vetrom na planinama će padati sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

"U noći između utorka i srede sneg se očekuje i u nižim predelima južne Srbije, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Temperatura će od utorka pa sve do kraja ove radne nedelje biti ispod nule na planinama, pa do 8 stepeni u severnim predelima. Dodatni pad temperature očekuje se u ranim jutarnjim satima, te nas u drugoj polovini nedelje očekuju mrazna jutra", rekla je Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U sredu će do kraja dana padavine biti u postepenom slabljenju. U četvrtak ostaje tmurno i oblačno, ali uglavnom suvo, a u petak sledi razvedravanje. U narednih nekoliko dana zbog dugotrajnih padavine na planinama se očekuje formiranje snežnog pokrivača visine i do 20 centimetara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija