Društvo

I danas ponesite kišobrane: Kiša, susnežica i sneg, temperatura do sedam stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/01/2023

-

07:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, sa padavinama - u nižim predelima padaće kiša, a u brdsko- planinskim susnežica i sneg. Zbog priliva hladne vazdušne mase temperatura je u padu, te će tokom dana temperatura biti od 4 do 7 stepeni, koliko se očekuje na istoku i severoistoku zemlje.

"Ciklon koji nam je prethodnih nekoliko dana doneo naoblačenje, padavine i pojačan vetar, premešta se dalje ka jugu što će uzrokovati da njegov uticaj na vremenske prilike postepeno slabi", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će severozapadni vetar danas biti nešto slabijeg intenziteta, a očekuje se i postepen prestanak padavina, prvo na severu, a do kraja dana i u ostatku zemlje.

"Padavine će i danas biti mešovite, u nižim predelima padaće kiša, a u brdsko - planinskim predelima susnežica i sneg", istakla je ona.

Zbog priliva hladne vazdušne mase temperatura je u padu, te će tokom dana temperatura biti od 4 do 7 stepeni, koliko se očekuje na istoku i severoistoku zemlje.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Drugu polovinu nedelje obeležiće postepeno razvedravanje, hladna jutra, ali i malo topliji dani. Minimalna dnevna biće do 5 stepeni, a maksimalna do 9. U četvrtak će biti oblačno, ali uglavnom suvo, dok se u petak očekuje i nekoliko sunčanih perioda.

Još jedno prolazno naoblačenje sa kišom zahvatiće Vojvodinu u noći između petka i subote, a pod uticajem severozapadnog vetra padavine će se tokom dana premestiti ka istoku i jugoistoku zemlje. Početkom sledeće nedelje dolazi do porasta vazdušnog pritiska, što znači razvedravanje i dodatni porast temperature.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija