Društvo

Prestanak padavina i delimično razvedravanje, ali već tokom noći oblaci donose novu kišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/01/2023

-

07:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti uglavnom suvo vreme, sa temperaturom u blagom porastu. maksimalna dnevna temperatura biće oko 9 stepeni, dok će na planinama biti oko nule.

"Privremen porast vazdušnog pritiska iznad Balkanskog poluostrva doneo nam je prestanak padavina, a danas sledi i delimično razvedravanje. Vreme će biti sa smenom sunca i oblaka i uglavnom suvo, a temperatura je u blagom porastu. U većini mesta biće oko 8, odnosno 9 stepeni, dok će na planinama biti oko nule", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će novi kišonosni oblaci sa severozapada zahvatiti Srbiju tokom noći, kada će slaba kiša početi da pada na krajnjem severu i zapadu zemlje.

"Kasnije tokom dana padavinska zona se pod uticajem severozapadnog vetra premešta ka jugoistoku Srbije, što će padavine doneti i centralnim predelima. Na planinama će padati susnežica i sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Zajedno sa severozapadnim vetrom doći će i do blažeg pada temperature, uglavnom u južnim predelima ", navela je Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U nedelju ponovo sledi razvedravanje, a temperatura će biti i do 12 stepeni. Početkom sledeće nedelje sa severa nam stižu novi kišonosni oblaci, a zajedno sa njima stiže i nešto svežija vazdušna masa. Pad temperature će se osetiti u Vojvodini i Zapadnoj Srbiji, dok na jugu ostaje toplo sa temperaturom preko 10 stepeni. Promenljivo oblačno, kišovito, ali toplo vreme obeležiće i narednu nedelju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija