Društvo

Toplije, ali oblačno sa kišom: Tokom noći i sutra temperatura osetno pada, očekuju se susnežica i sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2023

-

07:45

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će tokom dana biti umereno do potpuno oblačno, malo toplije, li nestabilno vreme. Ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova ponegde magla ili niska oblačnost. U prvoj polovini dana slaba kiša padaće u jugozapadim i zapadnim predelima, a tokom dana  dolazi do proširivanja padavinske zone na celu Srbiju.

"Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope uzrokuju veoma promenljivo i nestabilno vreme. Blizina ciklona iznad Mediterana danas nam donosi jak istočni i jugoistočni vetar, ali i kišonosne oblake.

Na jugu Banata, u Pomoravlju, Beogradu i Novom Sadu, vetar će duvati jakim i povremeno olujnim intenzitetom. U ostalim predelima očekuje se umeren i pojačan, jugoistočni vetar, koji je već sutra u slabljenju", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kad se očekuje sneg?

Ona je navela da će u prvoj polovini dana slaba kiša padati u jugozapadim i zapadnim predelima, a kasnije dolazi do proširivanja padavinske zone na celu Srbiju. Zbog relativno toplog vremena, kiša će padati u većini mesta, osim na visokim planinama, gde se očekuju sneg.

Maksimalna temperatura danas će se kretati oko 8, a malo toplije i dalje ostaje na jugoistoku, gde će na kratko biti i preko 10 stepeni.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Padavine će tokom noći i sutra u prvoj polovini dana biti nešto jačeg intenziteta, a postepen prestanak prognozira se za utorak uveče. Temperatura će već sutra biti u padu, te maksimalna dnevna neće prelaziti 5 stepeni. To će omogućiti da kiša pređe u susnežicu i sneg i u nižim predelima centralne i istočne Srbije", navela je Gojković.

U sredu vreme suvo, oblačno i hladno, sa temperaturom do 4 stepeni. Slično će biti i u drugoj polovini nedelje uz dodatno zahlađenje. U ranim jutarnjim satima temperatura će biti malo ispod nule, a tokom dana - od nula do 3 stepena.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija