Društvo

Smena sunca i oblaka, temperatura iznad proseka: Zbog vetra upaljen žuti meteoalarm

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/01/2023

-

07:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Poslednjeg dana januara vetrovito sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. U celoj Srbiji zbog vetra biće upaljen žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vreme.

Živa u termometru u najtoplijem delu dana kretaće se od 4 do 7 podeljka.

"Današnje vremenske prilike kreira nam front koji se u sklopu ciklona premešta severnije od nas.
Ciklon se nalazi daleko od Srbije, u oblasti Finske, kači nas tek svojm perifernim delom, zato, iako je ciklon bogat vlagom, u našoj zemlji neće biti obilnih padavina već lokalnih i povremenih", kaže urednik vremeske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Ona je navela da se u Srbiji danas očekuju i kratkotrajni sunčani intervali ali samo na području Vojvodine, dok će južnije biti kratkotrajnih pljuskova kiše, susnežice i snega lokalnog karaktera.

"Ono što karakteriše prolazak fronta jeste pojačan vetar. Sati pred nama biće vetroviti. Duvaće pojačan severozapadni vetar, koji će uticati na subjektivni osećaj hladnoće, zbog pojačanog isparavanja utisak će biti da je hladnije nego što to zaista jeste", navela je Lazarević.

Tanjug/Tara Radovanović

 

U celoj Srbiji zbog vetra biće upaljen žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vreme. Živa u termometru u najtoplijem delu dana kretaće se od 4 do 7 podeljka.

Prvi dani februara doneće nam gotovo prolećnu temperaturu, u najtoplijem delu dana i do 12 stepeni. Noći i jutra, sa druge strane, ostaće veoma hladni. Pred izlazak Sunca biće umerenog mraza naročito u brdsko planiskim predelima.

U petak 3. februara i za dane vikenda vraća nam se zima. Zabeleće se niži predeli a planine će dobiti koji centimetar više belog pokrivača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija