Društvo

Oblačno i sa snegom u većini krajeva: Zabeleli se krovovi i zelene površine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2023

-

07:24

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno i u većini krajeva sa snegom. Slab i umeren sneg povremeno je padao tokom noći, što je uzrokovalo formiranje manjeg snežnog pokrivača i u većim gradovima. maksimalna temperatura biće oko dva stepena.

"Ovog jutra zabelelo se u većem delu zemlje. Slab i umeren sneg povremeno je padao tokom noći, što je uzrokovalo formiranje manjeg snežnog pokrivača i u većim gradovima. Snega će uglavnom biti na zelenim površinama, dok će se na asfaltu topiti. Zbog premeštanja ciklona ka Balkanskom poluostrvu susnežica i sneg padaće tokom većeg dela dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da se minimalna temperatura jutros kretala oko nule, dok će tokom dana biti oko 2 stepena. Danas počinje da duva severni i severozapadni, umerenog intenziteta, te će se činiti da je hladnije od izmerenih vrednosti.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Za dane vikenda dolazi do postepenog slabljenja i prestanka padavina. U severnim predelima padaće uglavnom susnežica, dok će južno od Save i Dunava sve do nedelje uveče padati slab sneg. U gradovima centralne i severne Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača do 10 cm, dok će na planinama pasti i preko 20 cm novog snega", rekla je Gojković.

Dodaje da će se temperatura u ranim jutarnjim satima kretati malo ispod nule, a maksimalna dnevna neće prelaziti 4 stepena. 

Iako ćemo se u narednoj nedelji nalaziti pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska vreme će ipak biti promenljivo i nestabilno, sa smenom sunca i oblaka, a povremeno će biti uslova i za slabe mešovite padavine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija