Društvo

Stiglo zahlađenje: Mestimično slaba kiša, na planinama će provejavati sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2023

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti osetno hladnije u odnosu na prethodne dane. Metereolozi najavljuju oblačno vreme, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima i u Timočkoj Krajini i sa snegom. Maksimalna dnevna temperatura do 8 stepeni. 

"Padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo naše zemlju u postepenom su slabljenju. Još u prvoj polovini dana slaba kiša će padati u severnim i centralnim predelima, dok će slab sneg provejavati na planinama, ali i u Timočkoj krajini", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da priliv hladne vazdušne mase donosi Srbiji zahlađenje za oko 5 stepeni, te će maksimalna dnevna danas biti od 3 do 8 stepeni, koliko se očekuje na krajnjem jugu Srbije. Vetar do kraja dana ostaje pojačan, povremeno jak, istočni i jugoistočni, a u drugoj polovini dana, sa slabljenjem vetra dolazi i do postepenog prestanka padavina.

"U sredu će vreme biti oblačno, suvo i hladno, sa temperaturom oko 4 stepena. Prognostički modeli za četvrtak na jugu zemlje najavljuju sneg, dok će u Vojvodini biti suvo, ali oblačno. Slično će biti i u petak, južno od Save u Dunava povremeno sa snegom", ističe Gojković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U noći između petka i subote susnežica i sneg očekuju se i u Beogradu i delovima Vojvodine. Na planinama će narednih dana doći do porasta visine snežnog pokrivača, dok će se za vikend i u nižim predelima formirati manji snežni pokrivač. Temperatura je do kraja nedelje u padu, te će jutarnje vrednosti biti malo ispod nule, a dnevne od nula do 4 stepena.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija