Društvo

Prestanak padavina, suvo i hladno vreme: Od sutra košava, naoblačenje, susnežica i sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/01/2023

-

07:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, uglavnom suvo i hladno vreme. Maksimalna dnevna temperatura biće do šest stepeni. Vetar će biti slab, promenljivog pravca, a već sutra ponovo počinje da duva košava.

"Porast vazdušnog pritiska iznad Evrope danas nam donosi privremen prestanak padavina i nekoliko sunčanih perioda. U ranim jutarnjim satima magla je zabeležena na planinama, ali i u dolinama i kotlinama jugozapadne Srbije. Tokom dana u višim planinskim predelima zadržaće se niska oblačnost, ali vreme ostaje suvo i hladno", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Ona je navela da će u centralnim i severnim predelima doći i do delimičnog razvedravanje, što znači da će lokalno biti sa smenom sunca i oblaka. Minimalna temperatura kretala se malo iznad nule, a tokom dana biće od 3 do 6 stepeni. Vetar će biti slab, promenljivog pravca, a već sutra ponovo počinje da duva košava.

"Zajedno sa promenom pravca vetra stiže nam i naoblačenje, koje će sutra uveče doneti susnežicu i sneg prvo južnim predelima, a u petak i celoj zemlji. Temperatura će se u ranim jutarnjim satima kretati oko nule, dok će tokom dana biti oko 3 stepen", navela je Gojković.

Na planinama, u narednih nekoliko dana dolazi do porasta visine snežnog pokrivača za oko 20 cm, dok će se za vikend i u nižim predelima formirati manji snežni pokrivač. Prestanak padavina u celoj Srbiji prognozira se za nedelju, ali samo privremeno jer prognostički modeli i za narednu sedmicu najavljuju promenljivo i nestabilno vreme.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija