Društvo

Oblačno, tmurno i hladno vreme: Do kraja dana i tokom noći sneg u celoj Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2023

-

07:28

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, tmurno i hladno vreme. U centralnim i južnim predelima tokom dana provejavaće slab sneg, dok se intenziviranje padavina prognozira za večernje sate. Minimalna temperatura kretala se oko nule, dok će tokom dana u većini mesta biti oko 4 stepena.

"Oblačno, tmurno i hladno vreme obeležiće i današnji dan. Osim toga vetar će biti nešto jačeg intenziteta, iz pravca istoka i jugoistoka, što će uzrokovati i dodatni efekat hladnoće.
U centralnim i južnim predelima ponegde će tokom dana provejavati slab sneg, dok se intenziviranje padavina prognozira za večernje sate", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će uveče sa juga stići oblaci koji će prvo južnim predelima doneti susnežicu i sneg. Minimalna temperatura u jutarnjim satima kretala se oko nule, dok će tokom dana u većini mesta biti oko 4 stepena.

"Padavine koje će u večernjim satima zahvatiti jug Srbije, u petak se proširuju na celu zemlju. Susnežica i sneg padaće tokom većeg dela dan, što će uzrokovati formiranje i porast snežnog pokrivača i u nižim predelima", rekla je ona.

Tanjug/AP/Justin Tang /The Canadian Press

 

Dodaje da je temperatura je u dodatnom padu, te će u ranim jutarnjim satima biti oko i malo ispod nule, a tokom dana se očekuje oko 3 stepena.

"Susnežica i sneg padaće i u subotu, ali nešto slabijim intenzitetom. Prestanak padavina prognozira se za drugi dan vikenda kada ćemo se ponovo naći pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska", navodi Gojković.

Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju promenljivo i nestabilno vreme, sa smenom sunca i oblaka, koji će povremeno biti praćeni slabim i lokalnim padavinama.

Putevi Srbije: Preporučuje se oprezna vožnja

Zbog mogućeg snega u naredna dva do tri dana, Putevi Srbije savetuju vozačima oprez u vožnji, da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

U izveštaju se navodi da je Republički hidrometeorološki zavod saopštio da će u naredna dva dana, od 26. do 28. januara, u našoj zemlji može očekivati stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 centimetara u nižim predelima, a na planinama i više.

Na području Beograda najavljen je sneg u nižim delovima grada od 5 do 10 centimetara, u višim oko 15 centimetara.

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-80 u zoni tunela Progon, Pržojna Padina, Sopot i Sarlah usled pojave snežnih padavina smanjena je brzina kretanja vozila. 
   

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija