Društvo

Smanjeno ograničenje brzine na delovima autoputa E-80 i E-75

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

07:14

Smanjeno ograničenje brzine na delovima autoputa E-80 i E-75
Smanjeno ograničenje brzine na delovima autoputa E-80 i E-75 - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Prema informacijama Puteva Srbije, zbog snežnih padavina smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila na auto-putu E-80 u zoni tunela Bancarevo, kao i na auto-putu E-75 u zoni tunela Manajle i Predejane.

Nakon prestanka snežnih padavina, biće vraćeni redovni uslovi u odvijanju saobraćaja. U slučaju novih snežnih padavina, na snazi će biti smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, navedeno je u saopštenju.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Prema informacijama AMSS, na graničnom prelazu Bezdan teretna vozila jutros na izlazu čekaju osam sati.

Na graničnim pelazima Horogoš i Batrovci teretnjaci se jutros zadržavaju tri sata, dok se na Kelebiji i Šidu čeka dva sta. Kako je navedeno u saopštenju, na graničnom prelazu Gradina teretna vozila se jutros na izlazu zadržavaju sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. 

 

Komentari (0)

Srbija