Društvo

Mirović u nenajavljenoj poseti Domu za nezbrinutu decu u Pančevu: Stanje zadovoljavajuće, ali može mnogo bolje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2021

-

15:50

Mirović u nenajavljenoj poseti Domu za nezbrinutu decu u Pančevu: Stanje zadovoljavajuće, ali može mnogo bolje
Mirović u nenajavljenoj poseti Domu za nezbrinutu decu u Pančevu: Stanje zadovoljavajuće, ali može mnogo bolje - Copyright Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Pančevu Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“, ustanovu socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina.

"Nenajavljeno smo posetili ovu ustanovu da bismo uvideli kakvi su uslovi smeštaja i života korisnika. Stanje u domu je zadovoljavajuće, ali može biti mnogo bolje kada je reč o smeštajnim kapacitetima. Plan je da do kraja godine zajednički poboljšamo uslove u ovom domu i povećamo broj zaposlenih“, kazao je Mirović, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Prema njegovim rečima, inspekcije nadležnog sekretarijata utvrdile su da se u ovom domu radi profesionalno, ali, kako je rekao, Pokrajinska vlada želi da unapredi rad i život korisnika i zaposlenih.

Tokom posete predsednika Mirovića dogovoreno je da će Pokrajina finansirati odlazak na more svih korisnika ovog doma krajem avgusta.

"Naložio sam i dodatno ulaganje u Dom sa ciljem da se stvore uslovi višeg standarda za štićenike", naglasio je Mirović.

Direktor Doma "Spomenak" Vladimir Stevanovski kazao je da je zahvaljujući podršci Republičke i Pokrajinske vlade u toku sanacija mokrih čvorova, vodovoda i kanalizacije i nabavka nameštaja kako bi se stvorili najbolji mogući uslovi za korisnike.

U Domu su zbrinuta deca i omladina od 7 do 26 godina, bez roditeljskog staranja i deca sa smetnjama u razvoju. Smeštajni kapacitet je 48 mesta, a dodatne usluge može pružiti za još toliko dece.

U okviru Doma je i Prihvatilište, čija je funkcija prihvat i kratkotrajan smeštaj dece i omladine kojoj je hitno potreban. U Domu trenutno boravi 20 korisnika o kojima brine 20 zaposlenih radnika.

Preporuka za vas

Porodici Spasov su rekli da je rešenje za Batu dom, ali su oni izabrali drugi put – "Morali smo da promenimo pogled na život"
Kisić Tepavčević: Neću stati dok ne proverim svaku tvrdnju iz izveštaja
Kisić Tepavčević: Tri komisije utvrdile da je situacija u ustanovama socijalne zaštite u skladu sa standardima
Darija Kisić Tepavčević se sastala sa predstavnicima NVO zbog izveštaja o zanemarivanju dece
Pašalić: Ukazivali smo na probleme u ustanovama za smeštaj dece, postoji i radna eksploatacija

Komentari (0)

Srbija