Društvo

Udruženi u humanom cilju, još fudbalskih zvezda poslalo dresove za aukciju

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2021

-

16:18

Udruženi u humanom cilju, još fudbalskih zvezda poslalo dresove za aukciju
Udruženi u humanom cilju, još fudbalskih zvezda poslalo dresove za aukciju - Copyright Mozzart

veličina teksta

Aa Aa

Nakon najboljih fudbalera sveta Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, fudbalske zvezde iz regiona predvođene Lukom Modrićem i Edinom Džekom, poslali su dresove za humanitarnu aukciju za pomoć malom Gavrilu.

Pored Džeka i Modrića, dresove su poslali Miralem Pjanić, Ante Rebić, Marko Rog, Nikola Maksimović, kao i fudbaleri Napolija Kalidu Kulibali, Dris Mertens i Dijego Deme.

Dečak Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije i za čiji odlazak na lečenje u Sjedinjene Američke Države je potrebno oko 800.000 evra.

Kompanija Mozzart je ponudila početnu cenu za svaki dres u iznosu od 500.000 dinara. Licitacija traje do ponedeljka, 24. maja, do 12 časova.

Gavrilova majka Nevena Đurđević, uputila je i javni apel za pomoć njenom sinu.

"Bolnica iz Mađarske nam se obratila sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj. Naime, radi se o tome da Gavrilo može ranije da primi gensku terapiju, a lekari su izričiti u tome da on primi "Zolgensmu" što pre", rekla je Gavrilova majka Nevena Đurđević, naglasivši da što se pre bude primila terapija, rezultati će biti bolji:

"Ako se sada sakupi novac, skratili bismo vreme primanja terapije za mesec dana, možda i više. Ovakvu priliku, mi kao roditelji bismo zaista želeli da iskoristimo, zbog Gavrila. Nadamo se da možemo za ovo kratko vreme da stignemo do toliko iščekivanog cilja, naglasila je Nevena Đurđević.

Veliki deo novca je prikupljen, ali nedostaje još 800.000 evra. Malom Gavrilu može da se pomogne i SMS porukom - 973 na 3030.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija