Društvo

Damjanović: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2023

-

09:50

Damjanović: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Udarni povratni talas prošao je u danima vikenda i danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova, jer škole počinju sa radom, dok će van naseljenih mesta saobraćaj biti umerenog intenziteta.

"Prošao je veći udarni povratni talas koji je bio tokom prazničnih dana, a mnogi su neradne dane spojili sa vikendom. Izuzetno veliki broj vozila je bio tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim časovima, kada je bilo i dužih zadržavanja i na pojedinim naplatnim rampama, a pre svega na prilazima Beogradu, na svim prilaznim putevima, isto tako i na ostalim prilazima većim gradovima", rekla je za Tanjug Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Ovog jutra, kako je navela, saobraćaj je umerenog intenziteta i u ovom trenutku na tim glavim putnim pravcima nema zadržavanja. 

"Ono što se očekuje jeste da će saobraćaj biti pojačan unutar gradova i unutar gradskih saobraćajnica", rekla je Damjanović. 

"Đaci se vraćaju u školske klupe i pre svega vozači u zonama škole treba da smanje brzinu, da obrate pažnju na naše najmlađe učesnike u saobraćaju, da poštuju sve saobraćajne propise i da obezbede svoj deci bezbedan put do škole”, rekla je Damjanović. 

"Danas očekujemo umeren intenzitet saobraćaja, pre svega na tim glavnim putnim pravcima, prilazima turističkim centrima, takođe i na graničnim prelazima, ne bi trebalo da bude većih gužvi i vreme zadržavanja bi bilo 15 minuta, a za sada imamo zadržavanje za teretna motorna vozila ka hrvatskoj i mađarskoj granici”, rekla je Damjanović.

Ona je napomenula da je u toku veliki broj radova na putevima, a putari intenzivno rade i na sanaciji pojedinih oštećenja na putevima. 

"Kada bismo izdvojili radove prema informacijama JP "Putevi Srbije" u pitanju su radovi na obilaznici koji mogu da uslove usporenu vožnju i kraće zastoje. Zatim, pored tih radova izvode se i kod Aleksinca, na putu Šabac-Ruma, na ulazu u Šabac, zatim kod Horgoša - gde se radi na proširenju graničnog prelaza, pa je potrebno obratiti pažnju na siglanilazaciju”, kazala je Damjanović. 

"Ovog jutra uslovi na putevima su povoljni, s obzirom na to da su za danas najavljene padavine samo u jutarnjim časovima, već sada polako prestaje kiša, a sneg se očekuje samo u planinskim predelima”, rekla je Damjanović.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Obilaznica oko Beograda, prema hotelu "1.000 ruža", radovi na sanaciji oštećenog kolovoza danas od 9 do 16 časova, uz naizmenično propuštanje vozila, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Auto-put E-75, petlja Kovilj - most Beška, smer ka Novom Sadu, radovi na ispitivanju kolovozne konstrukcije za potrebe rehabilitacije puta, danas od 9 do 16 časova. Za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna i vozna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Negotin (Radujevac) - državna granica SRB/BUG (Mokranje), radovi na pojačanom održavanju puta do 1. marta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Tanjug/MGSI/Đorđe Krstić

 

Vrčin - Zaklopača, zbog radova na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac, do 16. septembra saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Iverak - Lajkovac, u Divcima, radovi na izgradnji brze saobraćajnice, uz privremeni režim saobraćaja sa dvosmernim odvijanjem bez naizmeničnog propuštanja vozila, uz ograničenje brzine.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.15 časova:

-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanja za teretna motorna vozila su 120 minuta,

-na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija